Logo NET CS

Vaše soukromí je pro nás důležité. Jestliže se chcete dozvědět více o našich zásadách při ochraně osobních údajů, přečtěte si: http://www.rhkbrno.cz/o-nas/gdpr/5205-gdpr

Nejkratší cesta od kontaktu ke kontraktu

V pátek 11. října skončil 65. Mezinárodní strojírenský veletrh v Brně a s ním i jeho tradiční doprovodná B2B akce Kontakt-Kontrakt.

Kontakt-Kontrakt (K+K) je kooperační burza, kterou již po patnácté při MSV zorganizovala Regionální hospodářská komora Brno spolu s partnery sítě Enterprise Europe Network. Do akce se zapojilo na čtyři stovky zájemců z 23 zemí světa, kteří v době veletrhu spolu zrealizovali na devět stovek obchodních schůzek.

Všem zainteresovaným byl již čtvrt roku před konáním veletrhu otevřen registrační portál, na který se přihlásili k účasti, vyplnili kooperační profil společnosti – popsali čím se firma zabývá a jaké služby poskytuje nebo produkty nabízí. Postupně byli tito zájemci zveřejňováni v katalogu účastníků a mohli si mezi sebou sjednávat schůzky, ty se následně uskutečnily v době veletrhu.

Z účasti na Kontakt-Kontraktu profitovali jak vystavovatelé, tak i návštěvníci. Vystavovatelé mohli své schůzky uskutečnit na svém stánku a fyzicky tak ukázat své produkty. Návštěvníci zase uvítali důstojné jednací místo na stánku K+K, které bylo vždy v konkrétní čas vyhrazeno pro jejich schůzku.

Tato akce má za cíl, aby účastníci mezi sebou navázali kontakt a v průběhu prvotní schůzky si vytvořili představu, zda tam vidí nějaký potenciál spolupráce. Pokud tam možnost navázání spolupráce spatřují, pak může dojít i ke kontraktu, jak popisuje Jaroslav Dohnal jednatel a zakladatel společnosti DV4Ipsum s.r.o.: „Před chvilkou odjeli zákazníci a doufáme i budoucí partneři z Ukrajiny, kteří u nás byli na návštěvě ve výrobních prostorách. V tom vidíme přidanou hodnotu celé akce.

K navázání dalších kontaktů i upevnění stávajících obchodních vztahů posloužil i networkingový koktejl, který se uskutečnil ve středu 9. října přímo na stánku Kontakt-Kontrakt v pavilonu A1 brněnského výstaviště.

Akce se uskutečnila v rámci aktivit sítě Enterprise Europe Network, která je spolufinancována Evropskou unií z programu Single Market Programme na základě grantové smlouvy č. 101052765 a Ministerstvem průmyslu a obchodu ČR.

Více o akci a fotogralerii si můžete prohlédnout zde.

Zpracovala Lenka Votavová, Regionální hospodářská komora Brno
Brno, 15. října 2024